Meny

Vår meny är levande och ändras över tid, därför reserverar vi oss för ändringar.
För våra minsta gäster erbjuder vi fredag och lördag en barnmeny eller buffé, samt mindre portioner av vår a la carte.

A LA CARTE

Gäller from 1 oktober 2018

FÖRRÄTTER/STARTERS

Liten räksallad med chilimajonnäs, avokado och rostade krutonger

Small shrimp salad with chili mayonaise , avocado and roasted croutons

125 KR

Hummerconsommé med grönsaksjulienne kryddad med svart curry serveras med små lättstekta pilgrimsmusslor samt majonnäs med vattenkrasse

Lobster consommé with vegetable Julienne spiced with black curry served with small light fried scallops and mayonnaise with watercress

130 KR

Pulled högrev på älg med Dalecarlias BBQ-sås smaksatt med ingefära serveras med Dalecarlias stompbröd

Pulled moose chuck with Dalecarlias BBQ sauce flavored with ginger served with Dalecarlias stomp bread

125 KR

Klassisk svamptoast med kräm på äpple och Västerbottenost samt picklad lök

Classic mushroom toast served with a creamy mix of apple and Västerbotten cheese companied with pickled onions

120 KR

Varma kycklingfärskakor kryddade med sesam och chili serveras med paksoisallad och sesamvinegrette

Hot minced chicken cakes seasoned with sesame and chili served with pak choi salad and sesame vinegar

125 KR

 

VARMRÄTTER/MAINDISHES

Stekt rimmad torskloin med skirat smör, citronskum, regnbågsrom från trakten samt rostade hasselnötter serveras med len mandelpotatispuré

Roasted rhymed codfish with melted butter, lemon foam, local salmon roe and roasted hazelnuts served with smooth almond potatoes purée

290 KR

Helstekt fläskfilé från Siljans Chark och Dalecarlias fläskkorv smaksatt med örter, senap och vitlök serveras med potatisfondant och vitlökskräm samt senapsky med senapsfrön från Hedemora

Whole baked pork fillet from Siljan Chark and Dalecarlias pork sausage flavored with herbs, mustard and garlic served with potato fudge, garlic cream and mustard from Hedemora

280 KR

Älgfärsbiffar med kantarellsås och rårörda lingon serveras med smashad örtpotatis och honungsrostade morötter

Moose burgers with chanterelle sauce and preserve raw lingon berries served with herbal potatoes puree and honey roasted carrots

240 KR

Färsk pasta med ugnsstekt anka och säsongens svampar serveras med rödvinsås, vitlöksbröd och parmesan

Fresh pasta with oven fried duck and seasonal mushrooms served with red wine sauce, garlic bread and parmesan

245 KR

Frasiga falafelvåfflor serveras med grillade grönsaker och yoghurt-och myntasås

Crispy falafel waffles served with grilled vegetables and yoghurt and mint sauce

240 KR

EFTERRÄTTER/DESSERTS

Pannacotta på yoghurt med mandelkaka smaksatt med brynt smör och lime serveras med brynt smörkräm samt en kula åkerbär-och hallonsorbet

Yogurt Pannacotta with almond cake, flavored with browned butter and lime served with browned butter cream and cranberry-raspberry sorbet.

110 KR

Chokladmousse serveras med en kula blåbärsglass samt färska bär

Chocolate mousse served with blueberries ice cream and fresh berries

100 KR

Körsbärspaj med crème anglaise och rostade hasselnötter

Cherry pie with crème anglaise and roasted hazelnuts

100 kr

Urval av ostar med Dalecarlias marmelad och knäckebröd

Selection of cheeses with Dalecarlias marmalade and crispbread

110 KR

Chokladtryffel / Chocolate truffle

35 KR

 

DEN LILLA LOKALA MENYN / Local menu

3-rätter 580 kr / 3 Courses 580 kr

Gravad Älvdalslax smaksatt med blåbär, lime och dill serveras med hovmästarsås och krutonger

Raw spiced salmon flavored with blueberries, lime and dill served with mustard sauce and croutons

135 kr

Renytterfilé från Idre serveras med morotspuré samt rödvinssky och potatiskaka

Loin of reindeer served with carrott purée, red wine sauce and potato cake

340 kr

Varma hjortron från Malung serveras med vaniljglass och kanderade pistagenötter

Warm cloudberries from Malung served with vanilla ice cream and candied pistachios

130 kr

 

DALECARLIA KLASSIKER / DALECARLIA CLASSICS

varm mat från 16.00

Räksmörgås på Dalecarlias vis

Dalecarlia style shrimp sandwich

175 kr

(gäller som varmrätt vid halvpensionsval)

Grilled Cheese på briochbröd serverad med sallad och dipsås

Grilled cheese on brioch bread served with salad and dip sauce

180 kr

Sliders

1x 100 g burgare med bacon och cheddarost

1 x 100 g burgare med karamelliserad lök och pepparost

serveras med briochbröd, majonnäs och sötpotatispommes

1 x small burger with bacon and cheddar cheese

1 x small burger with caramelized onion and pepper cheese

served with brioch bread, mayonnaise and sweet potato fries

170 kr

 

 

 

Barmeny serveras i Bar Leffler 16.00-22.00

Önskar ni något mellan 14.00 – 16.00  kan ni beställa kalla rätter och smörgåsar i Bar Leffler