Meny

Vår meny är levande och ändras över tid, därför reserverar vi oss för ändringar.
För våra minsta gäster erbjuder vi fredag och lördag en barnmeny eller buffé, samt mindre portioner av vår a la carte.

A LA CARTE

from 8 januari

Förrätter

Varmrökt reninnalår från Idre serveras med len bondbönspure samt havtornsskompott

Hot-smoked reindeer from Idre served with smooth bean pure and sea buckthorn compote

140 kr

Friterad mandelpotatis med löjrom och vispad cream fraiche samt syltad röd smålök

Deep-fried almond potatoes with bleak roe, whipped cream fraiche and pickled red onion

160 kr

Sesam och citron gravad regnbåge med tryffelmajonnäs gjord på rökig äggula serveras med  reduktion på liura (som en bowl)

Sesame and lemon cured rainbow trout with truffle mayonnaise made of smoky egg yolk served with reduction on liura (like a bowl)

135 kr

Krämig Persiljerotssoppa med friterad Julien grönsaker samt äppelreduktion och rostade krutonger

Creamy parsley soup with fried Julien vegetables, apple reduction and roasted croutons

125 kr

Ravioli med Karl-Johan svamp och brynt smör samt pamesan skum

Ravioli with Karl-Johan mushroom and browned butter and parmesan foam

125 kr

 

Varmrätter

 Ungsbakad kummel med räkor, ansjovis, ägg  samt len potatispuré smaksatt med citron och dill (samt brynt smör)

Oven baked hake with shrimps, anchovies, eggs and smooth potato puree flavored with lemon and dill (as well as browned butter)

280 SEK

Pasta med färska havskräftsstjärtar och musslor servers med vitvin grädde och vitlök

Pasta with fresh langoustine tails and mussels served with white wine cream and garlic

270 kr

Balsamicoglacerad spädgris med äppelcidersky och ragu på svamp, fläsk & kastanjer samt smachad mandelpotatis smaksatt med olivolja och vitlök

Balsamic glazed piglet with apple cider gravy, mushroom ragout, pork & chestnuts served with almond potatoes purée flavored with olive oil and garlic

275 kr

Wellington på vårat vegetariska vis serveras med madeirasås och persiljesmör och rostad blomkål

Wellington in our vegetarian way served with Madeira sauce, parsley butter and roasted cauliflower

260 kr

Hjortytterfilé med smörstekt svamp och rödvinssky med toner av körsbär serveras med paj på potatis och Västerbottenost

Deer fillet with butter fried mushroom, red wine gravy with cherry tones, served with potatoes and Västerbotten cheese pie

290 kr

Desserter

Lokala ostar med våran egna marmelad samt egengjorda kex till ostarna på fröer och torkad frukt

Local cheeses with our own marmalade and homemade biscuits with seeds and dried fruit

120 kr

Ugnsbakade fikon med sirap och vaniljglass samt krossade valnötter

Oven baked figs with syrup served with vanilla ice cream and walnuts

110 kr

Kladdkaka på vitchoklad med jordgubbsmatta samt sås Melba

White chocolate cake with strawberry candy and Melba sauce

115 kr

Stekt sockerkaka efter mormors gamla recept med pannacotta samt kulahusets sorbet och salt karamell serveras med bär

Fried sponge cake by grandmother’s old recipe served with panna cotta, homemade sorbet, salt caramel and berries

120 kr

Två tryfflar -lakrits – salt

Two truffles – licorice – salt

80 kr

Barmeny serveras i Bar Leffler 16.00-22.00

Önskar ni något mellan 14.00 – 16.00  kan ni beställa kalla rätter och smörgåsar i Bar Leffler