Meny

Vårt kök är öppet för middag måndag – söndag 18.00 – 21.30. Ert bord bokar ni med restaurangen på 0247-893 72 eller restaurang@dalecarlia.se

Barmeny serveras i Bar Leffler 16.00 – 22.00 (ses längre ner på sidan)

Önskar ni något mellan 14.00 – 16.00  kan ni beställa kalla rätter och smörgåsar i Bar Leffler.

Menyn är levande och ändras över tid, därför reserverar vi oss för ändringar.
För våra minsta gäster erbjuder vi fredag och lördag en barnmeny eller buffé, samt mindre portioner av vår a la carte.

from 8 januari

Förrätter

Varmrökt reninnanlår från Idre serveras med len bondbönspure samt havtornsskompott

Hot-smoked reindeer from Idre served with smooth bean pure and sea buckthorn compote

140 kr

Friterad mandelpotatis med löjrom och vispad creme fraiche samt syltad röd smålök

Deep-fried almond potatoes with bleak roe, whipped cream fraiche and pickled red onion

160 kr

Sesam och citron gravad regnbåge med tryffelmajonnäs gjord på rökig äggula serveras med  reduktion på liura (som en bowl)

Sesame and lemon cured rainbow trout with truffle mayonnaise made of smoky egg yolk served with reduction on liura (like a bowl)

135 kr

Krämig Persiljerotssoppa med friterad Julien grönsaker samt äppelreduktion och rostade krutonger

Creamy parsley soup with fried Julien vegetables, apple reduction and roasted croutons

125 kr

Ravioli med Karl-Johan svamp och brynt smör samt pamesan skum

Ravioli with Karl-Johan mushroom and browned butter and parmesan foam

125 kr

 

Varmrätter

 Ungsbakad kummel med räkor, ansjovis, ägg  samt len potatispuré smaksatt med citron och dill (samt brynt smör)

Oven baked hake with shrimps, anchovies, eggs and smooth potato puree flavored with lemon and dill (as well as browned butter)

280 SEK

Pasta med färska havskräftsstjärtar och musslor servers med vitvin grädde och vitlök

Pasta with fresh langoustine tails and mussels served with white wine cream and garlic

270 kr

Balsamicoglacerad spädgris med äppelcidersky och ragu på svamp, fläsk & kastanjer samt smachad mandelpotatis smaksatt med olivolja och vitlök

Balsamic glazed piglet with apple cider gravy, mushroom ragout, pork & chestnuts served with almond potatoes purée flavored with olive oil and garlic

275 kr

Wellington på vårat vegetariska vis serveras med madeirasås och persiljesmör och rostad blomkål

Wellington in our vegetarian way served with Madeira sauce, parsley butter and roasted cauliflower

260 kr

Hjortytterfilé med selleripuré och rödvinssky med toner av körsbär serveras med paj på potatis och Västerbottenost

Deer fillet with celery puree, red wine gravy with cherry tones, served with potatoes and Västerbotten cheese pie

290 kr

Desserter

Lokala ostar med våran egna marmelad samt egengjorda kex till ostarna på fröer och torkad frukt

Local cheeses with our own marmalade and homemade biscuits with seeds and dried fruit

120 kr

Ugnsbakade fikon med sirap och vaniljglass samt krossade valnötter

Oven baked figs with syrup served with vanilla ice cream and walnuts

110 kr

Kladdkaka på vitchoklad med jordgubbsmatta samt sås Melba

White chocolate cake with strawberry candy and Melba sauce

115 kr

Stekt sockerkaka efter mormors gamla recept med pannacotta samt kulahusets sorbet och salt karamell serveras med bär

Fried sponge cake by grandmother’s old recipe served with panna cotta, homemade sorbet, salt caramel and berries

120 kr

Två tryfflar -lakrits – salt

Two truffles – licorice – salt

80 kr

Bar menyn (varm mat från 16.00)

Räksmörgås på Dalecarlias vis

Dalecarlia style shrimp sandwish

175 kr (gäller som varmrätt vid halvpension)

Mellanrätt/Medium sized dish

Krämig persiljerotssoppa med friterade Juliengrönsaker samt äppelreduktion och rostade krutonger.

Creamy parsley rott soup with deep-fried Julienne vegatables, apple reduction and roasted croutons

160 kr

Sliders

1 x 100 g burgare med bacon och cheddarost
1 x 100 g burgare med karamelliserad lök och pepparost serveras med briochbröd, bacon & parmesanmajonäs och pommes frites

1 x small burger with bacon and cheddar cheese
1 x small burger with caramelized onion and pepper cheese served with brioche bread, bacon & parmesan mayonnaise and French fries.

170 kr