Meny

Vår meny är levande och ändras över tid, därför reserverar vi oss för ändringar.
För våra minsta gäster erbjuder vi fredag och lördag en barnmeny eller buffé, samt mindre portioner av vår a la carte.

A LA CARTE

Gäller from 18 juni  2018

FÖRRÄTTER /STARTERS

Färskost på get från Garsås med ugnsbakade rödbetor serveras med honungsvinägrett samt lufttorkad benfri fläskkotlett från Värmland

Fresh goat cheese from Garsås served with baked beetroot, honey vinegar and air-dried boneless pork chop from Värmland

130 kr

Räkcocktail med mango och ananas serveras med vitlökskräm och crostinis på brioche

Prawn cocktail with mango and pineapple served with garlic cream and brioche crostini

130 kr

Kyld Vichyssoise på citron,purjolök och gröna ärtor serveras med ärtröra samt smörstekt toast

Cold Vichyssoise of lemon, leek and green peas served with mushy peas and butter fried toast

125 kr

 

VARMRÄTTER /MAINDISHES

Grillad regnbåge med grön ört velouté serveras med Älvdalsrom, färsk potatis, grillad vit sparris samt grillad lime

Grilled rainbow trout with green herbs velouté sauce served with Älvdalsrom (roe), fresh potatoes, grilled white asparagus and grilled lime

280 kr

Grillad Fläskfile från SiljansChark serveras med rödvinssky samt Café de Paris Smör samt friterad pommes frites på sötpotatis

Grilled pork fillet from SiljansChark served with red wine sauce, Café de Paris Butter and sweet potatoes french fries

260 kr

Rubbad biff serveras med kraftig rödvinssky samt pepparsås och pommes château

Rubbed beef served with powerful red wine sauce, pepper sauce and pommes château

290 kr

Halloumi penslad med våran egna bbqsås kommer med grillade sommar grönsaker samt potatis serveras med tzatziki och ugnstorkade tomater

Halloumi brushed with our own bbq sauce with grilled summer vegetables and potatoes served with tzatziki and oven-dried tomatoes

240 kr

EFTERRÄTTER /DESSERTS

Svenska ostar med våran egna marmelad och knäcke

Swedish cheeses with our own marmalade and Swedish crisp bread

110 kr

Kladdig chokladkaka med marinerade jordgubbar och lättvispad grädde

Soft chocolate cake with marinated strawberries and whipped cream

100 kr

Blåbärsbrûlle serveras med hallonsorbet

Blueberry brûlle served with raspberry sorbet

110 kr

Glasscoupe med grädde och maränger samt chokladsås smaksatt med lakrits och kaffe

Ice cream with cream and meringues served with chocolate sauce flavored with liquorice and coffee

110 kr

Chokladtryffel

35 kr

 

den lilla lokala meny … / the little local menu …

Alla 3-rätter 620 kr

tillägg 120 kr/person vid halvpensionsval

LaxRom från Älvdalen som serveras med syrad kräm och liten ostpaj på Bollan från Hansjö

Salmon roe from Älvdalen served with sour cream and small cheese pie of Bollan from Hansjö

165 kr

Reninnalår från Idre servera med gräddkokt svampsås och råstekt potatis samt syltade lingon och granskott

Filet of reindeer served with creamy mushroom sauce, potatoes and lingonberries pickled with spruce shoots

360 kr

Jordgubbssoppa på jordgubbar från Sollerön serveras med french toast och vaniljglass

Strawberry soup of strawberries from the Sollerön served with french toast and vanilla ice cream

125 kr

 

DALECARLIA KLASSIKER / DALECARLIA CLASSICS

varmmat ifrån 16.00

Ceasarsallad med kyckling och krutonger

Caesar salad with chicken and croutons

180 kr

Räksmörgås på Dalecarlias vis

Dalecarlia style shrimp sandwich

175 kr

(gäller som varmrätt vid halvpensionsval)

Sliders

1x 100 g burgare med bacon och cheddarost 1 x 100 g burgare med karamelliserad lök och ädelost serveras med   briochbröd, majonnäs och sötpotatispommes

1 x small burger with bacon and cheddar cheese 1 x small burger with caramelized onion and blue cheese served with brioch bread, mayonnaise and sweet potato fries

170 kr

 

Barmeny serveras i Bar Leffler 16.00-22.00

Önskar ni något mellan 14.00 – 16.00  kan ni beställa kalla rätter och smörgåsar i Bar Leffler