Meny

Vårt kök är öppet för middag måndag – söndag 18.00 – 21.30. Ert bord bokar ni med restaurangen på 0247-893 72 eller restaurang@dalecarlia.se

Barmeny serveras i Bar Leffler 16.00 – 22.00 

Önskar ni något mellan 14.00 – 16.00  kan ni beställa kalla rätter och smörgåsar i Bar Leffler.

Menyn är levande och ändras över tid, därför reserverar vi oss för ändringar.
För våra minsta gäster erbjuder vi en barnmeny eller buffé, samt mindre portioner av vår a la carte.

from 22 augusti

FÖRRÄTTER / STARTERS

Dalecarlias svamppaj med Västerbottensost serveras med varma rödbetor

smaksatt med honung från Gotland samt rökt vitlöksmajonnäs

Dalecarlia´s mushroom pie with Västerbottens cheese served with warm beetroot flavored with honey from Gotland and smoked garlic mayonnaise

120 kr

Duberny Chardonnay/Viognier EKO, Frankrike

105 kr/glas—450 kr/flaska

*

Carpaccio på lättrökt & gravat torskloin serveras med Älvdalsrom & gräslöksaioli

Lightly smoked & marinated cod fish carpaccio served with Älvdals roe & chives aioli

135 kr

Joseph Cattin Riesling Tradition, EKO Frankrike

115 kr/glas—515 kr/flaska

*

Långbakad fläsksida med äpple & chilikompott, steamed buns samt korianderemulsion

Long baked pork belly served with apple & chili compote, steambuns and coriander cream

 135 kr

Fernand Engel Pinot Gris Reserve, Frankrike

105 kr/glas—450 kr/flaska

*

Rökt ren från Idre, hjortronkräm & rårörda lingon, serveras med Dalecarlias tunnbröd

Smoked reindeer from Idre, cloudberry cream & raw lingonberries,

served with Dalecarlia’s thin bread

 135 kr

Finca de Enguera Marselan, EKO Spanien

110 kr/glas—500 kr/flaska

*

VARMRÄTTER / MAINDISHES

Ångad regnbåge med vitvinssås & löjrom serveras med örtslungad potatis

och höstens primörer

Steamed rainbow trout with white wine sauce & onion cream,

served with herb roasted potatoes and seasonal vegetables

220 kr

Joseph Cattin Riesling Tradition, EKO Frankrike

115 kr/glas—515 kr/flaska

**

Smörstekt, rimmad Havskatt serveras med len mandelpotatispuré,

rödvinssky, stekt fläsk & romanesco

Butter fried & salted catfish served with soft almond potatoes puree,

red wine gravy, fried pork & romanesco broccoli

 295 kr

 Ville di Antanè Valpolicella Classico, Italien

120 kr/glas—525 kr/flaska

**

Dalecarlias högrevsburgare – 220 gr med bacon & parmesankräm

serveras med vårt egenbakade briochebröd samt sötpotatispommes som smakats upp med vitlök och parmesan. bacon, cheddarost, BBQ-sås samt karamelliserad lök

Dalecarlia’s burger – 220 gr served with bacon & parmesan cream,

our own baked brioche bread, sweet potato fries flavored with garlic and parmesan, bacon, cheddar cheese, BBQ sauce and caramelized onions

195 kr

 Powers Syrah, EKO USA

120 kr/glas—525 kr/flaska

**

Hjortinnanlår med potatis & palsternackspuré serveras med svartvinbärssky & ragu på morötter

Deer served with potato & parsnip puree, blackcurrant gravy & carrot stew

285 kr

 Ghost Pines Zinfandel , USA

125 kr/glas—545 kr/flaska

**

EFTERRÄTTER / DESSERTS

Cheesecake på mörk choklad serveras med hallon och lättvispad grädde

Dark chocolate cheesecake served with raspberry and lightly whipped cream

110 kr

Jean-Luc Pasquet, Marie-Framboise, EKO,Frankrike

70 kr/6 cl

***

Dalecarlias Tarte Tatin med crème anglaise

Dalecarlias Tarte Tatin with crème anglaise

120 kr

Comte Lauriston, Pommeau de Normandie, Frankrike

70 kr/6 cl

***

Lokala ostar med kökets marmelad & vårt eget knäckebröd

Local cheeses with kitchen´s marmalade & our own crispbread

125 kr

Pocas Ruby Port, Portugal 70 kr/ 6 cl

***

CHOKLADTRYFFEL

Chocolate truffle

35 kr

Angostura 1919 Trinidad 35 kr/1 cl

***

Köksmästaren rekommenderar

Chefs recommend

Kräftstjärtscocktail med doft av Pernod

och vår variant på grissini

Crayfish cocktail with scent of Pernod

and our own variation of grissini

135 kr

Marras Chenin Blanc, EKO Sydafrika

105/glas—450 kr/flaska

*

Helstekt oxfilé

örtsmör, rostad tomat & vitlökssås

serveras med rösti & ugnsbakade cocktailtomater

Roast beef fillet

herb butter, roasted tomato & garlic sauce

served with fried & roasted cocktail tomatoes

285 kr

Bellane Côtes du Rhône , EKO Frankrike

120 kr/glas—500 kr/flaska

**

Crème Brûlée på päron & vanilj

Crème Brûlée on pear & vanilla

115 kr

Sweet Emotions Ambré, Frankrike 80 kr/6 cl

***

Köksmästarens

Vegetariska rekommendationer

 

Rostad blomkålssoppa på blomkål från Dalarna

serveras med friterade morotschips

Roasted cauliflower soup on cauliflower from Dalarna

served with deep-fried carrot chips

130 kr

Oxford Landing Chardonnay, Australien

105 kr/glas—450 kr/flaska

*

Pulled Jackfruit med vår egen BBQ-sås

samt mango & chilisalsa, vitlökmajonnäs

ackompanjeras av grillade grönsaker och tortillabröd

Pulled Jackfruit with our own BBQ sauce,

mango & chili salsa, garlic mayonnaise

accompanied by grilled vegetables and tortilla bread

285 kr

Dalecarlia Pale Ale, Leksand-Sverige

85 kr/flaska

**

Chokladpudding serveras med marinerade bär & crunch på nötter och frön

Chocolate pudding served with marinated berries & crunchy nuts and seeds

120 kr

Sweet Emotions Tuilé, Frankrike 80kr/6 cl

***

BARMENY

Rostad blomkålssoppa på blomkål från Dalarna

serveras med friterade morotschips

Roasted cauliflower soup on cauliflower from Dalarna

served with deep-fried carrot chips

170 kr

*****

Dalecarlias högrevsburgare – 220 gr med bacon & parmesankräm

serveras med vårt egenbakade briochebröd samt sötpotatispommes som smakats upp med vitlök och parmesan. bacon, cheddarost, BBQ-sås samt karamelliserad lök

Dalecarlia’s burger – 220 gr served with bacon & parmesan cream,

our own baked brioche bread, sweet potato fries flavored with garlic and parmesan, bacon, cheddar cheese, BBQ sauce and caramelized onions

195 kr

*****

Smörgåsar

Salamie & brie 95 kr
Ost 75 kr
Ost & skinka 95 kr