Meny

Vårt kök är öppet för middag måndag – söndag 18.00 – 21.30. Ert bord bokar ni med restaurangen på 0247-893 72 eller restaurang@dalecarlia.se

Barmeny serveras i Bar Leffler 16.00 – 22.00 (ses längre ner på sidan)

Önskar ni något mellan 14.00 – 16.00  kan ni beställa kalla rätter och smörgåsar i Bar Leffler.

Menyn är levande och ändras över tid, därför reserverar vi oss för ändringar.
För våra minsta gäster erbjuder vi en barnmeny eller buffé, samt mindre portioner av vår a la carte.

from 19 juni

FÖRRÄTTER / STARTERS

Friterad Fetaost med sallad på vattenmelon, honungs & hasselnötsvinaigrette

Fried Feta cheese with watermelon salad, honey & hazelnut vinaigrette

120 kr

Duberny Chardonnay/Viognier EKO, Frankrike

105 kr/glas—450 kr/flaska

 

Räkor med skal, serveras med två såser-saffransaioli och en kryddig tomatsås – vitlöksbröd och grillad citron ½ eller 1/1

Shrimps with shell, two sauces-saffron aioli and spicy tomato sauce served with garlic bread and grilled lemon ½ or 1/1

1/2 130kr     1/1 220 kr

Dr L Riesling Spätlese EKO, Frankrike

105 kr/glas—450 kr/flaska

 

Varmrökt abborre på sommarsallad med dillkräm, reduktion på soja & laxrom från Älvdalen

Hot-smoked perch on summer salad with dill cream, with soy reduction & salmon roe from Älvdalen

135 kr

Fernand Engel Pinot Gris Reserve, Frankrike

105 kr/glas—450 kr/flaska

 

Croquette på confiterad anka och svamp med rabarberkompott & ramslöksmajonnäs

Croquette on confit duck and mushroom served with rhubarb & wild garlic mayonnaise

135 kr

Louis Jadot»combe aux jaques» Beaujolais-Villages, Frankrike

105 kr/glas—450 kr/flaska

 

Tartar på oxfilé med körsbär & rödlök

Beef tartar served with cherry & red onions

135 kr

Conte Spagnoletti, Castel del Monte Rosso, EKO Italien

115 kr/glas—515 kr/flaska

 

VARMRÄTTER / MAINDISHES

 

Inkokt ljummen fjällröding med dill och citron, kompott på krusbär & purjolök, vitvinssås, ört olja & smörslungad nypotatis

Cooked lukewarm mountain trout with dill and lemon, gooseberry & leek compote served with white wine sauce, herb oil & fresh potatoes

285 kr

Oxford Landing Chardonnay, Australien

105 kr/glas—450 kr/flaska

 

Vegetarisk grönsaksburgare med vår egna BBQ-sås, friterade lökringar,

majonnäs & pommes frites

Vegetarian burger with our own BBQ sauce, deep-fried onion rings, mayonnaise and french fries

220 kr

Marc Jambon Beaujolais– Villages, EKO Frankrike

110/glas—500 kr/flaska

 

Dalecarlias variant på Book Maker – biff och bakad äggula, friterad & riven

pepparrot, friterad potatis, rödvinssky, dijonsenapskräm och vårt hembakade briochebröd

Dalecarlias Book Maker – steak and baked yolk, deep-fried & grated horseradish, deep-fried potatoes, red wine sauce, dijon mustard cream and our homemade brioche bread

295 kr

Finca de Enguera Marselan, EKO Spanien

110 kr/glas—500 kr/flaska

 

Dalecarlia goes USA (piccania & spare ribs) serveras med coleslaw, lökringar, mozzarellasticks & pommes frites, BBQ-sås samt Bearnaise

Dalecarlia goes USA (piccania & spare ribs) served with coleslaw, onion rings, mozzarella sticks, french fries. BBQ sauce and Bearnaise

275 kr

Powers Syrah, EKO USA

115 kr/glas—515 kr/flaska

 

Grillad vildsvinsfilé, pepparsås och fylld Idaho potatis serveras med grönkål och riven parmesan

Grilled wild boar fillet, pepper sauce and filled Idaho potatoes served with kale and grated parmesan

285 kr

Logan Pinot Noir, EKO Australien

120 kr/glas—525 kr/flaska

 

EFTERRÄTTER / DESSERTS

 

Pannacotta på fläder med kall jordgubbssoppa med torkad sockerkaka

Elderberry panna cotta with cold strawberry soup and dried sponge cake

115 kr

Alfiero Boffa Moscato di Asti D.O.C.G La Lupa, Italien

70 kr/5 cl

 

Ananas sorbet med choklad & havreboll

Pineapple sorbet with chocolate & oat cookie

110 kr

Loupiac Grande Reserve, Frankrike 70 kr/5 cl

 

Glass coupe med Rättviksglass, kolasås smaksatt med whiskey, färska bär, maränger & grädde

Ice cream cup with Rättviksglass, cola sauce flavored with whiskey, fresh berries, meringues & cream

120 kr

Sweet Emotions Ambré, Frankrike 80 kr/5 cl

 

Key lime paj med grädde

Key lime pie with cream

120 kr

Loupiac Grande Reserve, Frankrike 70 kr/5 cl

 

Lokala ostar med knäckebröd och hemkokt marmelad

Local cheeses served with crispbread and homemade marmalade

125 kr

Sweet Emotions Tuilé, Frankrike 80kr/5 cl

 

CHOKLADTRYFFEL

Chocolate truffle

35 KR

 

BARMENYN / BAR MENU

varm mat från 16.00 / warm dishes served from 16:00

 

Grillad black pepper garlic med bröd, gurksallad, pommes frites & vår egen ketchup 

Grilled black pepper garlic served with bread, cucumber salad, french fries & our own ketchup

180 KR

 

SLIDERS

1x 100 g burgare med bacon och cheddarost

1 x 100 g burgare med karamelliserad lök och

pepparost

serveras med briochbröd,

bacon & parmesanmajonnäs och pommes frites

 

1 x small burger with bacon and cheddar cheese

1 x small burger with caramelized onion and pepper cheese

served with brioche bread,

bacon & parmesan mayonnaise and French fries

170 kr

 

Sommarpaj med sallad på melon, grönkål & örtkräm 

Summer pie with melon salad, kale & herbal cream

195 KR