Meny

Vår meny är levande och ändras över tid, därför reserverar vi oss för ändringar.
För våra minsta gäster erbjuder vi fredag och lördag en barnmeny eller buffé, samt mindre portioner av vår a la carte.

A LA CARTE

Gäller from 17 augusti  2018

FÖRRÄTTER /STARTERS
Gravad Älvdalslax smaksatt med blåbär, lime och dill serveras med klassisk hovmästarsås och små stekta krutonger
Raw spiced salmon flavored with blueberries, lime and dill served with classic butler sauce and small fried croutons
130 KR
Hummerconsommé med grönsaksjulienne kryddad med svart curry serveras med små lättstekta pilgrimsmusslor samt majonnäs med vattenkrasse
Lobster consommé with vegetable Julienne spiced with black curry served with small light fried scallops and mayonnaise with watercress
130 KR
Pulled högrev på älg med Dalecarlias BBQ-sås smaksatt med ingefära serveras med Dalecarlias stompbröd
Pulled moose chuck with Dalecarlias BBQ sauce flavored with ginger served with Dalecarlias stomp bread
125 KR
Klassisk svamptoast med kräm på äpple och Västerbottenost samt picklad lök
Classic mushroom toast served with a creamy mix of apple and Västerbotten cheese companied with pickled onions
120 KR
Varma kycklingfärskakor kryddade med sesam och chili serveras med paksoisallad och sesamvinegrette
Hot minced chicken cakes seasoned with sesame and chili served with pak choi salad and sesame vinegar
125 KR

VARMRÄTTER /MAINDISHES
Stekt rimmad torskloin med skirat smör, citronskum, regnbågsrom från trakten samt rostade hasselnötter serveras med len mandelpotatispuré
Roasted rhymed codfish with melted butter, lemon foam, local salmon roe and roasted hazelnuts served with smooth almond potatoes purée
290 KR
Helstekt fläskfilé från Siljans Chark och Dalecarlias fläskkorv smaksatt med örter, senap och vitlök serveras med potatisfondant och vitlökskräm samt senapsky med senapsfrön från Hedemora
Whole baked pork fillet from Siljan Chark and Dalecarlias pork sausage flavored with herbs, mustard and garlic served with potato fudge, garlic cream and mustard from Hedemora
280 KR
Älgfärsbiffar med kantarellsås och rårörda lingon serveras med smashad vitlökspotatis och honungsrostade morötter
Moose burgers with chanterelle sauce and preserve raw lingon berries served with garlic potatoes puree and honey roasted carrots
240 KR
Färsk pasta med ugnsstekt anka och säsongens svampar serveras med rödvinsås, vitlöksbröd och parmesan
Fresh pasta with oven fried duck and seasonal mushrooms served with red wine sauce, garlic bread and parmesan
245 KR
Frasiga falafelvåfflor serveras med grillade grönsaker och yoghurt-och myntasås
Crispy falafel waffles served with grilled vegetables and yoghurt and mint sauce
240 KR

EFTERRÄTTER /DESSERTS
Pannacotta på yoghurt samt med mandelkaka smaksatt med brynt smör och lime, serveras med brynt smörkräm samt en kula åkerbär-och hallonsorbet
Yogurt Pannacotta with almond cake, flavored with browned butter and lime, served with browned butter cream and cranberry-raspberry sorbet.
110 KR
Chokladmousse serveras med en kula blåbärsglass samt färska bär
Chocolate mousse served with blueberries ice cream and fresh berries
100 KR
Körsbärspaj med crème anglaise och rostade hasselnötter
Cherry pie with crème anglaise and roasted hazelnuts
100 kr
Urval av franska ostar med Dalecarlias marmelad och knäckebröd
Selection of French cheeses with Dalecarlias marmalade and crispbread
110 KR
Chokladtryffel
Chocolate truffle
35 KR

 

Barmeny serveras i Bar Leffler 16.00-22.00

Önskar ni något mellan 14.00 – 16.00  kan ni beställa kalla rätter och smörgåsar i Bar Leffler