Meny

Vårt kök är öppet för middag måndag – söndag 18.00 – 21.30. Ert bord bokar ni med restaurangen på 0247-893 72 eller restaurang@dalecarlia.se

Barmeny serveras i Bar Leffler 16.00 – 22.00 (ses längre ner på sidan)

Önskar ni något mellan 14.00 – 16.00  kan ni beställa kalla rätter och smörgåsar i Bar Leffler.

Menyn är levande och ändras över tid, därför reserverar vi oss för ändringar.
För våra minsta gäster erbjuder vi fredag och lördag en barnmeny eller buffé, samt mindre portioner av vår a la carte.

from 2 april

FÖRRÄTTER /STARTERS

ROSTAD SPARRIS MED HALSTRAD PILGRIMSMUSSLA OCH RÄKOR SERVERAS MED RAMSLÖKSKRÄM

Roasted asparagus with seard scollop and shrimp served with wild garlic cream

130 KR

BLINI MED LAXROM FRÅN ÄLVDALEN, SYRAD GRÄDDE SAMT VÅRLÖKSALLAD

Blini with salmon roe from Älvdalen served with soured cream and spring onion salad

140 KR

KONJAKSGRAVAD RENYTTERFILÉ MED GRANSKOTTSIRAP OCH PERSIJEKRÄM SERVERAS I PITABRÖD SMAKSATT MED LINGON

Fillet of reindeer marinated in cognac served with spruce shoot syrup, parsley cream and pita bread seasoned with lingon berries

135 KR

MÖRDEGSPAJ MED GETOST IFRÅN GARSÅS SERVERAS MED KARAMELLISERAD RÖDBETA SAMT VINÄGRETT PÅ VALNÖTTER OCH HONUNG

Pie with goat cheese from Garsås served with caramelized beet-root and vinaigrette on walnuts and honey

130 KR

 

VARMRÄTTER / MAINDISHES

UGNSBAKAD SPETSKÅL MED HASSELNÖTTER OCH BRYNT SMÖR SAMT ROTSAKSGRATÄNG

Oven baked cabbage with hazelnuts, browned butter and turnips au gratin

245 KR

STEKT HÄLLEFLUNDRA MED CITRONHOLLANDAISE SERVERAS MED DUCHESSTOPPAR SMAKSATT MED TRYFFEL OCH GRÄSLÖK

Fried halibut with lemon hollandaise served with duchess potato seasoned with truffles and chive

280 KR

KALVENTRECÔTE SERVERAS MED ÖRTSMÖR, RÖDVINSKY OCH MANDELPOTATISKROCKETT SMAKSATT MED VÄSTERBOTTENOST OCH CHILI

Entrecôte of veal served with herb butter, red wine sauce and almond potato croquettes seasoned with Västerbotten cheese and chili

280 KR

LAMMFILÉ SERVERAS MED RISOTTO MED CHAMPINJONER-OCH SPARRIS  SAMT ROSMARIN- OCH ÄPPLESKY

Fillet of lamb served with risotto with mushrooms and asparagus and sauce with rosemary and apple

270 KR

  

EFTERRÄTTER / DESSERTS

LOKALA OSTAR MED VÅR EGNA MARMELAD SAMT EGENBAKADE KEX MED FRÖ OCH TORKAD FRUKT

Local cheeses with our own marmalade and homemade biscuits with seeds and dried fruit

120 kr

TIRAMISU PÅ DALECARLIAS VIS MED RABARBER OCH VANILJ

Tiramisu Dalecarlia style with rhubarb and vanilla

115 KR

MÖRK CHOKLADTERRIN MED HALLONSORBET OCH SMULAD BIVAXKAKA

Dark chocolate terrine with raspberry sorbet and crumbled honey comb

105 KR

INKOKT PÄRON MED MACADAMIAMARÄNG SAMT VANILJSGLASS OCH SALT KARAMELLSÅS

Preserved pear with macadamia merengue, vanilla ice cream and salty caramel sauce

115 KR 

 

KÖKETS VAL/ KITCHEN CHOICE

3-rätter 510 KR

3-courses 510 KR

TARTAR PÅ LÄTTRÖKT ÄLVDALSLAX MED RÖDBETSSKUM OCH CITRUSMAJONÄS

Tartar of smoked salmon from Älvdalen with beet-root froth and lemony mayonnaise

140 KR

ÄLGWALLENBERGARE MED KRÄMIG SÅS PÅ TOPPMURKLOR  SAMT HASSELBACKSPOTATIS OCH RÅRÖRDA TRANBÄR/LINGON

Swedish  moose wallenbergare with creamy sauce on
morchella conica served with hasselback potato and cranberries/lingon berries

280 KR

MJÖLKCHOKLADBRÛLLÉ MED EN KULA GLASS

Milk chocolate creme brûlé with one scoop ice cream

115 KR

 

DALECARLIA KLASSIKER /DALECARLIA CLASSICS

varm mat från 16.00


RÄKSALLAD MED MARY ROSEDRESSING

Shrimp salad with mary rose dressing

175 KR

SLIDERS

1x 100 g burgare med bacon och cheddarost

1 x 100 g burgare med karamelliserad lök och pepparost

serveras med briochbröd, bacon& parmesanmajonnäs och pommes frites

1 x small burger with bacon and cheddar cheese

1 x small burger with caramelized onion and pepper cheese

served with brioche bread, bacon & parmesan mayonnaise and French fries

170 kr