x

Elbil

Vi på Dalecarlia Hotel & Spa i Tällberg har under flera år tagit större och större steg i vår miljöstrategi och försöker hela tiden minska vår miljöpåverkan. Ett nytt steg i detta är vår laddningsstolpe för elbilar. Ett framtidsprojekt som kommit till tack vare ett samarbete med Dalakraft. Under Kristi Himmelsfärdshelgen  var det premiär och vi hade den först elbilen som fick full uppladdning hos oss.

– Det känns helt självklart för oss att vara med i den utveckling som pågår. Merparten av våra är gäster bilburna, men vi ser att fler och fler kommer med elbilar till oss. Därför känns det oerhört bra att nu kunna erbjuda den förstklassig service och fullgod uppladdning precis vid hotellet. Tällberg är en fantastisk plats och har en enorm attraktionskraft, något som vi ska fortsätta vara även för morgondagens gäster. Därför satsar vi på en laddningsstolpe, som även är kurbitsmålad för att passa in väl i miljön och atmosfären i Tällberg, säger Ann-Louise Gustafsson, VD för Dalecarlia Hotel & Spa.

Kostnaden för en uppladdning vid vår kurbitsmålade laddstolpe är 400 kr. Denna står vid vår parkering för rörelsehindrade, så för er som kan ser vi gärna att ni i första hand använder laddplatserna som vi har på vår stora parkering, se information nedan.

Vi har även 8 laddplatser på vår stora parkering, på kortsidan utav hotellet. Till dessa laddar man ner appen Waybler från Apple App Store eller Google Play Store. Kostnaden är 5 kr/kWh.