x

Information Covid -19

Så gör vi på Dalecarlia Hotel & Spa i rådande situation

Hotellet har öppet som vanligt sju dagar i veckan men pga rådande omständigheter har vi anpassat våra öppettider i restaurang och spa https://www.dalecarlia.se/om-hotellet/oppettider/ känner du dig frisk är du varmt välkommen till oss på Dalecarlia för att njuta av vad hotellet har att erbjuda och våra vackra omgivningar och utsikten över sagolika Siljan.  

Vi har gjort extra åtgärder för att du som gäst ska känna dig trygg att vistas hos oss, både när det gäller hygien, mat, rengöring och städning.
Vi serveras lunch och middag på tallrik, om du önskar äta på rummet eller ta med en frukostpåse istället för frukostbuffé så ordnar vi med detta.

Vi är ett stort och rymligt hotell med många alternativ gällande gemensamma ytor och precis utanför dörren finns det fantastiska naturreservatet med massor av frisk luft, en plats får både återhämtning och äventyr!

Spa

Vi begränsar antalet gäster i vårt spa genom att alla förbokar sin spatid.
Poolerna är klorerade enligt Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer kring vilka nivåer av klor som ska tillsättas i pooler och bassänger för att säkerställa att farliga bakterier och virus dödas, vilket innebär att även Covid-19 viruset dör i kontakt med klorerat vatten.

Vi har desinficeringsrundor flera gånger per dag. Som vanligt utför vi endast behandlingar på friska personer, är noga med vår handhygien, desinficerar bänkar och byter handdukar mellan varje gäst, använder munskydd vid önskemål.

Städ

Utökade städrutiner är rådande där vi mer frekvent städar allmänna ytor och desinficerar rum vid avresa. Vi desinficerar dagligen!

Restaurangen

Vi styr tydligt flödet i matsalen så att trängsel helt ska undvikas. Utökade renhållningsrutiner är gällande. Vi placerar så du har gott om utrymme, är ni en grupp får ni max sitta 4 personer per bord. Därför är det viktigt att du förbokar ditt bord och kommer i tid. Sittningen är beräknad till 2 timmar. Vi serverar inte alkohol efter 20.00. Vi följer hela tiden myndigheternas riktlinjer, har desinficeringsrundor flera gånger per dag och anpassar verksamheten därefter så att gäster och personal ska känna sig trygga.

Frukost

För att undvika för mycket gäster samtidigt i vår frukostmatsal , kommer ni att få boka er önskade frukosttid vid incheckning.
Under pandemin har vi sittningstid på max 30 minuter under frukosten, dvs du har som gäst hos oss 30 min på dig att äta din frukost detta för att vi skall få ökat flöde i restaurangen och plats för alla gäster med gällande avståndskrav.
Avsluta gärna din frukost med din kopp i våra rymliga salonger.
Vi erbjuder även frukostpåse som bokas vid incheckning.

Receptionen

Vi ber er hålla avstånd i lobbyn vid in- & utcheckning. Underlätta genom att betala dina uppsatta notor kvällen före avresa för att undvika köbildning på morgonen. Är allt betalat kan vi mejla kvittot efter utcheckning om ni säger till receptionen.

Hotellet

Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Allmänna råd

  • Stanna hemma om du har symptom.
  • Håll avstånd.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.
  • Använd handsprit som komplement.
  • Hosta och nys alltid i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.