x

Information Covid -19

Så gör vi på Dalecarlia Hotel & Spa i rådande situation

Hotellet har öppet som vanligt sju dagar i veckan men pga rådande omständigheter har vi anpassat våra öppettider i restaurang och spa https://www.dalecarlia.se/om-hotellet/oppettider/ känner du dig frisk är du varmt välkommen till oss på Dalecarlia för att njuta av vad hotellet har att erbjuda och våra vackra omgivningar och utsikten över sagolika Siljan.  

Vi har gjort extra åtgärder för att du som gäst ska känna dig trygg att vistas hos oss, både när det gäller hygien, mat, rengöring och städning.
Vi serveras lunch och middag på tallrik, om du önskar äta på rummet eller ta med en frukostpåse istället för frukostbuffé så ordnar vi med detta.

Vi är ett stort och rymligt hotell med många alternativ gällande gemensamma ytor och precis utanför dörren finns det fantastiska naturreservatet med massor av frisk luft, en plats får både återhämtning och äventyr!

Spa

Vi begränsar antalet gäster i vårt spa. Som hotellgäst ska du alltid fråga hotellreceptionen före ni går ner till spa om det finns plats. Gäster som ej är boende på hotellet måste alltid förboka entré.
Poolerna är klorerade enligt Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer kring vilka nivåer av klor som ska tillsättas i pooler och bassänger för att säkerställa att farliga bakterier och virus dödas, vilket innebär att även Covid-19 viruset dör i kontakt med klorerat vatten.

Vi har desinficeringsrundor flera gånger per dag. Som vanligt utför vi endast behandlingar på friska personer, är nog med vår handhygien, desinficerar bänkar och byter handdukar mellan varje gäst.

Städ

Utökade städrutiner är rådande där vi mer frekvent städar allmänna ytor och desinficerar rum vid avresa. Vi desinficerar dagligen!

Restaurangen

Vi styr tydligt flödet i matsalen så att trängsel helt ska undvikas. Utökade renhållningsrutiner är gällande. Vi placerar så du har gott om utrymme, därför är det viktigt att du förbokar ditt bord och kommer i tid. Sittningen är beräknad till 2 timmar. Vi följer hela tiden myndigheternas riktlinjer, har desinficeringsrundor flera gånger per dag och anpassar verksamheten därefter så att gäster och personal ska känna sig trygga.

Frukost

Vår goda frukostbuffé kvarstår där vi tydligt styr flöden med en frukosthovmästare för att undvika trängsel och köer, har ni några särskilda önskemål kring frukosten så låt oss veta! Vi har möjlighet att servera er frukostpåse, meddela receptionen dagen innan så hjälper vi till!

Receptionen

Vi ber er hålla avstånd i lobbyn vid in- & utcheckning. Underlätta genom att betala dina uppsatta notor kvällen före avresa för att undvika köbildning på morgonen. Är allt betalat kan vi mejla kvittot efter utcheckning om ni säger till receptionen.

Hotellet

Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Allmänna råd

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Använd handsprit som komplement.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Undvik att hälsa genom att ta i hand
  • Undvik större folksamlingar
  • Stanna hemma om du är sjuk
  • Hosta och nys alltid i armvecket eller i en pappersnäsduk