x

Att tänka på

Välkomna till oss, så här går det till på vårt spa…

Lugn och ro på spa! Till spa kommer man för att relaxa och njuta, tänk därför på ljudnivån när ni talar med varandra. Lugn och ro gäller även under våra barntider (se under Öppettider)

När du kommer till spa anmäler du din ankomst i Spareceptionen. Har du bokat behandling eller något av våra paket som inkluderar lån av rock och tofflor erhåller du dessa av receptionisten. Handduken finner du i hyllan på väg in mot omklädningsrummen.

I omklädningsrummen väljer du ett ledigt skåp och lägger dina saker i. Detta låses med fyra valfria siffror. Efter tidigast en minut kan du låsa upp skåpet med samma kod. Behöver du låsa ditt skåp igen väntar du en minut och låser det sedan med en ny kod.

Innan du badar är det viktigt att du duschar noga utan badkläder på, sedan med. Visste du att en smutsig person förorenar vattnet i bassängen lika mycket som 30 rena och ökar kloranvändningen 30 ggr!?! Duscharna är utrustade med schampo, balsam och duschkräm från Kerstin Florian. Har du haft behandling måste du noggrant duscha bort alla oljor/krämer innan du badar.

Efter att du duschat finner du Spaområdet via duschen. Där har du på dig badkläder, bomullstextilier tillåts inte i våra bassänger. I spa finner du vår bassäng på 12,5 m med ett flertal bord och sittplatser runt om. I bassängen är det inte tillåtet att varken hoppa eller dyka av säkerhetsskäl, men också för att det stör övriga gäster. Lite längre in finner ni bubbelpoolen, vilrummet med den sprakande brasan och vilstolar att ligga i, den stora gemensamma bastun, duschar att spola av sig i, och ut genom dörren vår härliga varma utomhuskälla med utsikt över Siljan.

Intill stora bassängen finner ni också vår Spabar. Där kan du beställa enklare förtäring, dryck, öl och vin. Vi tar kort och kontanter, och för er som är incheckade på hotellet finns även möjlighet att sätta upp det ni köper på rummet. Alkoholhaltig dryck säljs endast till dig som är över 18 år, legitimation uppvisas av alla under 25 år. Medhavd mat och dryck är inte tillåten.

I den bortre änden av bassängen finner ni dörren till Relaxen/behandlingsrummen. Till Relaxen har man tillgång om man bokat behandling. Där inne sitter man i torra kläder, dvs i Sparocken som man självklart hållit torr och torra underkläder under den. Har man blött ner sin Sparock får man i stället ta en torr handduk om sig.

Är du gravid är det viktigt att du meddelar detta när du bokar din behandling, vi har även en anpassad behandling ”I väntans tider” för dig. Vi behandlar inga gravida före vecka 12.

Varmt välkommen att njuta hos oss på Dalecarlia SPA