Familj

Dalecarlia Hotel & Spa har något för alla åldrar. Tillbringa en skön dag på Dalecarlia Spa eller ett fartfyllt äventyr i skog och mark. Hos och kring oss finns alla valmöjligheter för hela familjen.

Kontakta oss för mer information och fler tips på familjeaktiviteter på telefon 0247-891 00 eller via info@dalecarlia.se

Naturupplevelser för alla åldrar

Vid Siljan är det lätt att finna både fartfyllda aktiviteter och rofyllda naturupplevelser. Här finns stora valmöjligheter för alla åldrar, året runt. I Siljansbygden finns alla svenska naturfenomen representerade i ett enda landskap: berg, slätter, vackra sjöar, hisnande utsikter och djupa skogar. Möt våren i Tällberg och fira vinterns avfärd runt valborgsmässoelden. Sommaren börjar bäst med det traditionella midsommarfirandet. Hösten är de vackra färgernas tid och vintertid erbjuder Tällberg allt från skidåkning och slädturer till promenader och härliga sparkturer genom byn.

Familjetid på Dalecarlia Spa

Hos oss är hela familjen välkommen till vårt spa. Under alla skollov har vi förlängda öppettider för barn i pool- och spaområdet. Under årets övriga tider är familjer med barn under 12 år välkomna måndag–fredag kl. 10.00–13.00 och lördag–söndag kl. 09.00–12.00

Hantverk och upptäcktsfärder

Besök butiker, gallerier och hantverksstugor i närområdet. Upplev konst och hemslöjd, baka tjockbullar i bagarstugan, samlas kring elden på Valborgsmässoafton. Många passar på att vandra i den vackra naturen för att uppleva hur skogen förvandlas till ett utomhus-lekrum och se blåsipporna slå ut. Gå en promenad längs Siljans strand eller strosa längs de lugna byvägarna förbi timmerstugorna.

Cykla i Siljansbygden

Siljansnaturen är fantastisk att cykla i för alla åldrar och erfarenheter. Närmast oss finns en 14km MTB-led genom de 4 byarna Laknäs-Östanhol-Tällberg-Hjortnäs. På fina grusvägar och cykelstigar. Har du inte egen cykel går det att hyra hos LAKNÄS CYKEL, https://www.laknascykel.se/ de har flera moderna flerväxlade cyklar, där finns också cykelkartor mellan Leksand och Rättvik, som undviker de större trafikerade vägarna.

Spa för större grupper

Vårt spakoncept för grupper passar för både familjer, vänner, svensexor och möhippor. På vårt spa njuter ni av bad och avslappning i våra pooler och kanske en härlig spabehandling. Ni får med er et kit med våra omtyckta spaprodukter hem.

Kontakta oss för mer information och fler tips på familjeaktiviteter på telefon 0247-891 00 eller via info@dalecarlia.se